Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Halden
Østfold
Siste kommunetoppraid i Østfold
(Skrevet av Sea 22.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

18.05.2008

Greit vær, men såpass kjørlig at hansker var godt å ha på sykkelturene.

NORDRE STANGE VARDE
Kjørte E18 til Lundeby og parkerte ved P-plass ved Svarverud gård. Syklet derfra opp til blåmerket sti og fulgte denne til topptårnet. Tråkket ned i en blauthull og ble våt på beina allerede første turen i dag ... Stort og fint tårn på denne skogstoppen.

LINNEKLEPPEN
Kjørte videre ned til Ørje og tok lokalvegen på vestre side av Bøensfjorden. Her traff jeg bonden på Vestgård som var ute å gikk og han ga meg tillatelse til å kjøre opp fra gården hans. Fristelsen ble for stor, siden jeg hadde tenkt å avslutte Østfold i dag. Kjørte derfor opp til P-plassen i enden av grusvegen og fulgte skogsvegen og sti opp til toppen.
Branntårnet på Linnekleppen er låst og er i følge en jeg pratet med på toppen, et av Nord-Europas eneste bemannede brannvakttårn. Trenger noen øl hvis du skal sitte vakt der oppe en sommer ...

HØGESTANG
Fulgte Rv21 sørover og Rv106 østover til bommen ved Lille Remme vatnet.
Tok ut sykkel og fulgte skogveg nesten rett sørover, så til venstre og parkerte sykkel der stien begynte. Flott sti oppover til blåmerket toppstein. Lett joggetur tilbake til sykkel og videre tilbake til bilen ved bommen.

GEITERYGGEN
Deretter Rv21 inn til Halden, Rv 22 sørover og inn til Ørsjøen. Parkerte ved bommen på grusvegen innover. Syklet derfra på fin grusveg til rett nord for Geiteryggen. Gikk opp til elgposten med trigpkt.bolt i steinen ved siden av. En kald øl i campingstolen i elgtårnet, hadde gjort seg ...
Siden så mange har vært innom Bufarhaugen, dro jeg dit etterpå. På min GPS var denne lavere.
Deretter rask sykkeltur tilbake til bilen.

ØSTENSTORØYSA
Kjørte tilbake til Halden og videre til Fredrikstad og ned Rv117 til bommen ved lerduebanen. Tok beina fatt og skremte ei elgku på veg opp til skytebanen. Gikk over denne og etter GPS'en til "toppen", dvs. det ene fundamentet til tidligere tårn.
Østenstorøysa ble min siste topp i Østfold, tatt i skumringen.

Totalt ble det ca. 50 km og 900 hm på beina/sykkel og 460 km i bil og 14 times dag, før jeg var hjemme igjen.


Tilbake til Halden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset