Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lærdal
Sogn og Fjordane
Knallfin skitopp
(Skrevet av mob 13.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

Værmeldingen var strålende denne siste pinsedagen, så da passet det med en avstikker fra hytta til denne toppen. Vi kjørte til hytteområdet ved Eldrevatnet på fjellovergangen mellom Borlaug og Hemsedal. Enkelte bare flekker så vi inne mot Jukleegga, men skiføret skulle holde ut dagen mente vi. Det gjorde det.

Ut med ski av bilen og på med skifeller. Vi fulgte noen skispor langs veien et stykke og deretter skar skisporene litt nordover, rundt og mot høydedraget før Jukleegga. Vi ville opp i høyden så tok fatt på bratta opp på høyden i stedet for å følge det som tydeligvis var normalveien inn dalen mot Høgeloft (det visste vi ikke før etterpå...).

Belønningen for å komme opp på høyden tidlig var at vi fikk et fantastisk panorama mot Jotunheimen hele dagen! Har aldri sett Hurrungane fra denne siden før heller, så nøt virkelig panoramaet med hele Jotunheimen fra vest til øst.

Vi fulgte hele høydedraget bortover forbi Juklegga til vi så Høgeloft et par km unna. Fint og lettgått terreng på den harde snøen. Vi endte med å gå helt til Nordre Høgeloft først og så da at den noget kjedeligere haugen vi passerte en km før var den høyeste. Så tok noen bilder og gikk opp på Høgeloft. Der var skilt, varde og bok. Nøt utsikten her også, før fellene føk av og vi skle ned med noen pene telemarksvinger innimellom.

Sola hadde varmet godt i snøen når vi kom ned så glien på slutten ble litt trå. Men med et slikt vær hastet det jo ikke å komme inn i bilen akkurat. Brukte vel drøye 5 timer på kremturen i sola.


Tilbake til Lærdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset