Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lærdal
Sogn og Fjordane
Strålende toppturhelg!!
(Skrevet av obe 22.04.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Etter orrhaneleik i Fetsundmarka ble det avgang hjemmefra kl 9:30 på lørdagsmorgenen. Lima kom (nesten) presis og dermed bar det avgårde mot Hemsedal. Parkerte ved Eldrevatnet og klare til å gå litt før kl 14....Sol, varmt og vindstille!

Tok oss god tid oppover bakkene og hadde satt oss et mål om å bruke den nydelige dagen helt ut og dessuten få med oss en fire-fem topper på denne runden. Valgte å gå på sørsiden av Ulvehaugen og videre herfra forholdsvis bratt opp lia og opp til 1679. Herfra i samme retning ned i skardet og opp til Store Jukleeggi 1834 moh. En usannsynlig flott utsikt, bra man har digitalkamera så man kan redigere litt etterpå! Går jo litt amok i slike omgivelser.....
Neste stopp ble Høgeloft, hovedmålet denne dagen selvfølgelig!! :o) Ingen tvil om at dette må være et av de bedre utsiktspunktene i Sør-Norge! Hurrungane ble foreviget noen ganger til(!), og panoramabildet likeså.
Nå var planen å gå nedom Haukefjellet 1804, men vi hadde somlet såpass i dag at vi fant ut at det holdt med Høgeloft Nord på 1900 moh før vi satte kursen mot bilen igjen. En artig topp dette også, og absolutt verdt en avstikker.

Nedigjenturen gikk først retning nordøstover ned til Knipenborgdalen, forbi Solhaugen og sørover herfra tilbake til bilen. Nå var det blitt kaldt, og det var godt å komme innendørs i en soloppvarmet bil!
Kjørte herfra ned mot Bjøberg og fant en fin og stor rasteplass og overnatte på:o)

En knallfin dag i nydelige omgivelser! Absolutt verdt en Carlsberg før soveposen ble rullet ut:) Neste dag blir det Raubergnuten og toppene rundt.


Tilbake til Lærdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset