Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Myrhogget
705 m
Øvre Eiker
Buskerud
Med ski til topps
(Skrevet av mob 10.03.2008)

Tur foretatt: Mars 2008.

På vei til guttetur på Hardangervidda ble Øyvind og jeg enige om å gjøre noe nyttig på veien. Tok en titt på kartet og Holtefjell med Myrhogget ble utvalgt som dagens turmål.

Vi kjørte til Skotselv og siktet oss inn på å kjøre opp Vestbysetra. Skulle være en kort avstikker på veien mellom Bingen og Lampeland. Når vi kom til avkjøringen (skiltet mot Nysetra) var veien opp en ren holkebane. Uten traktor eller en skikkelig 4-hjulstrekker måtte vi pent sette igjen bilen og gå de 3 km opp til Vestbysetra.

Vel der oppe var det fine oppkjørte skiløyper. Ble en del motbakker på bakglatte ski opp mot Myrsetra. Vi fulgte ei rundløype nesten opp til toppen. De siste metrene måtte vi knote oss opp den bratte sommerløypa til topps. Men klarte å ha skia hele veien både opp og ned mellom trærne og belønningen på toppen var strålende med en storslagen varde og gedigen utsikt i alle retninger.

Skrev oss inn i boken, før vi hadde en morsom nedkjøring. Tok sjansen på å kjøre holkeveien ned på ski også og det gikk strålende med stålkanter på skia.

Vi brukte faktisk nærmere 4 timer opp og ned på ca 16 km tur/retur.


Tilbake til Øvre Eiker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset