Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Kroksjøhøgda, øst for
925 m
Hamar
Hedmark
Himmelvid utsikt
(Skrevet av mob 08.03.2008)

Tur foretatt: Mars 2008.

Jeg hadde vært på Himmelkampen og Tuva sommerstid uten da å vite at det lå en kommunetopp til rett rundt hjørnet.

Så da måtte jeg avspasere en dag jeg var i området ved Lillehammer og ta en fin skitur ekstra. Skadet ikke det.

Ettersom jeg var på Lillehammer kjørte jeg opp til Mesnlia - så skogsveier mot Ljøsheim og til min overraskelse kunne jeg kjøre helt inn til parkeringsplass for alle hyttene ved Øyungen. Så var det bare å finne fram blåswixen og følge den preppa løypa opp gjennom hyttefeltet på Øyungen.

Over hyttefeltet fulgte jeg en yppelig løype inn mot Mortenshøgdene. Rett etter et kryss der en løype gikk ned igjen til Birkebeinerløypa, skeina jeg av mot venstre opp mot Kroksjøhøgda. Her var det ypperlig skareføre så lett å gå.

Passerte ei hytte og gikk så litt øst for selve Kroksjøhøgda. Her var det vid utsikt til fjell i Trysil, Rendalssølen og diverse kommunetopper; Gitvola, Tuva, Himmelkampen osv.

Selve kommunetoppen til Hamar må ligge ute på det som de som har vært her på sommerstid sier er myrområder. Så helt klart best på vinteren i dette området.

Skle ned samme rute ned igjen. Men ikke akkurat bratt noe sted på vei til denne kommunetoppen, så noen stor fartsfølelse fikk man ikke akkurat. Men en fin skitur på 2,5 time ble det.


Tilbake til Hamar
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset