Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kvam
Hordaland
En stor U-sving rundt Hardangervidda
(Skrevet av JoSo 17.02.2008)

Tur foretatt: Februar 2008.

15.2.08. Jeg kom fra en arbeidsreise til Veggli i Numedal og en skitur til Nupsegga/Sandfloeggi på Hardangervidda.
Skituren til Fuglafjellet startet fra skitrekket like ved Kvamskogen Inn.
Mildværet den siste tiden som var så mildt at hele fjellet smeltet litt og påfølgende kulde (som denne dagen) gjorde forholdene opp de bratte partiene mot Fuglafjellet ekstra avanserte. Hele fjellet var glasert, og jeg må nok denne gang innrømme at turen ble på kanten av det forsvarlige.
Grunnen til at jeg likevel gjennomførte var at jeg hadde håp om at hvert vanskelig parti jeg kom til måtte være det siste... Men det var det jo ikke. Stadig flere dukket opp, og isen ble hardere og tykkere jo høyere jeg kom. Det hadde vært genialt med stegjern/isøks på 5-6 steder.
Ruta opp: En times skitur til Øvre Steinskvanndalsvatnet, opp til høyre ca. en kilometer etter setra ved vatnet og opp det første bratte parti (som snilen også beskriver i sin rapport), over Skukkane og ned til Skukkavatnet på 990, over en liten høyde og ned på Gråurdsvatnet på 1014, så østover litt kronglete opp noen bratte partier og til topps.
Den lille varden var naturlig nok helt dekt av is. Utsikten var utmerket, og fjorden i sørlig retning var et flott syn herfra. Tveitakvitingen og Folgefonna var også tydelige og se fra varden.
Returen gikk heldigvis bedre enn jeg fryktet. Turen tok 6 t og 30 min t/r Kvamskogen.


Tilbake til Kvam
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset