Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nedre Eiker
Buskerud
Påskestemning i Finnemarka
(Skrevet av mob 10.02.2008)

Tur foretatt: Februar 2008.

En strålende februar-lørdag med 5 varmegrader i Oslo dro Ingar og jeg til Finnemarka for å finne Nedere Eikers kommunetopp.

For Ingar var Finnemarka ukjent territorium, mens jeg nylig hadde blitt kjent med området etter tur til Breiliflaka for et par uker siden. Vi kjørte gjennom Lierbyen til Egge og fulgte skilt mot Eggevollen og Eikesetra. For å få litt lengde på skituren parkerte vi på Eggevollen og fulgte lysløypa mot Eikesetra.

Rett før Eikesetra tok vi skiløypa over vannet mot Lelangen. Vi passerte Lelangen og tråtte ut av løypa ved enden av Lelangen ved høyspentmastene. Her tok jeg på skifellene og vi fulgte en traktorsti opp på høyden øst for toppen. Vi tok en bratt kneik opp et sted, men ikke noe problem hverken opp eller ned. Ikke tråkket vi særlig gjennom heller til tross for varmen.

Rett før toppen var det et skogsryddingsområde tydeligvis og her var utsikten i påskesola strålende. Selve toppen var ikke så spennende. Fant ingen markering av noe slag som var stort nok i snøen ihvertfall.

Bar ned igjen samme vei. Bruke ca 2 timer opp og 1 time ned på ca 15 kilometer tenker jeg. Like isete begge veier, så armene fikk da kjørt seg ettersom universalklisteret ikke satt godt nok. Kun isklister ville nok holdt her.
Tilbake til Nedre Eiker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset