Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Storheia
565 m
Trondheim
Sør-Trøndelag
Til topps i Trondheim 1. juledag
(Skrevet av mob 11.01.2005)

Tur foretatt: Desember 2004.

Var hos svigers på juleferie. Ble mye god mat og slaraffenliv, så en skitur ville gjøre godt tenkte jeg. Sto opp forholdsvis tidlig (kl. 9) - fikk servert en god frokost og kjørte til Byåsen fra Ranheim. I jula var jeg så heldig at Dagens løype i avisen passerte rett under Storheia. Så da var det ingen tvil om hvor skituren bar.

Jeg kjørte til Byåsen fra Ranheim og parkerte ved Fjellsetra. Massevis av nysnø, 10 minus og strålende sol, så alt lå til rette for en fin skitur. Dagens løype var godt merket og gikk litt utenom mainstreamløypa, så møtte ikke mange i starten denne juledagen. Følgte løypa fint rundt til jeg var rett under Storheia. Det var bratt opp til Storheia fra sørsiden, så valgte å fortsette til den slakere østenden. Der var det heldigvis en som hadde laget et skispor til topps samme morgen! Ble bratt på slutten og med tynne spikerski og skøytestaver i halvmeternysnø tok det litt tid opp.

Oppe på toppen var det fin utsikt til Trondheim og ut over Trondheimsfjorden. Blåste kaldt der oppe så ble ikke så lenge. Toppsamleren før meg hadde siktet seg ut en annen vei ned på sørsiden, så fulgte sporene. Han var tydeligvis heller ikke kjent, det endte nemlig med 10-20 meter på rompa med skiene i henda på slutten. Men det gikk bra i nysnøen. Så var det bare å komme seg ned til skisporene og følge løypa rundt for Elgsethytta, via Skistua og ned til Fjellseter igjen.

Strålende fornøyd med turen og ned til nok en god julemiddag hos svigers. Brukte vel 3-4 timer på turen.Tilbake til Trondheim
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset