Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
Nysnø og blå himmel
(Skrevet av mob 28.01.2008)

Tur foretatt: Januar 2008.

Vi var heldige med timingen på denne kommunetoppen. Nysnø og blå himmel i Oslo når vi dro derfra på formiddagen. Vi kjørte til Vikersund og svingte av bomveien oppover i Finnemarka et par km fra Vikersund (bompenger 30 kr). Vi prøvde først en vei fra Digenes, men der var det altfor glatt i starten, så måtte mygge ned igjen og kjøre tilbake til Vikersund. Der var det straks bedre, men spennende var det i et par svinger vi overraskende møtte et par biler...

Men heldigvis kom vi helt fram til parkeringsplassen helt nord i Finnemarka uten bulker. Sparte noen høydemeter gjorde vi også. Gradestokken viste -6 så blåswixen satt som klister. Vi valgte å gå en liten runde til og fra Breili. 10,5 km viste runden i følge skiltene. Vi valgte skiløypa til høyre først og var glad vi tok den opp og ikke ned. For der var det smalt og ikke oppkjørte løyper denne dagen. Men opp var det fint å følge denne løypa opp. Noen hadde labba rundt på truger i området tidlig på morgenen også tydeligvis.

Litt før toppen kom vi inn på en fin løype og når vi sto på toppen av Breiliflaka hadde vi strålende utsikft over Norefjell, Vassfaret og Tyrifjorden. Møtte en gjeng som hadde krysset hele Finnemarka fra Kanada uten C. De slapp å krysse Grønland, men 20 km en vei fortjente en sjampis på toppen tydeligvis. Var nok en kjempetur derfra denne dagen.

Men vi skulle bare 5 km ned og sto etter atskillig kortere ned enn oppover nede ved bilen igjen. Fin løype ned igjen. Brukte vel ca 1,5 time.


Tilbake til Modum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset