Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
Besøkte kjær topp for nte gang
(Skrevet av rune 27.01.2008)

Tur foretatt: Januar 2008.

Jeg har sikkert vært her 12-15 ganger, men nå skulle turen til Breiliflaka registreres. En kamerat fylte år og det ble en lang bursdagsfeiring med mye mat og drikke på lørdag. Lite søvn også. Men så opprant den dagen!! Søndagsvær og mye snø i marka, og -1 på gradestokken. Jeg fikk samlet mine remedier i en fart og var klar til å starte fra Kanada i Lier kl 12. De første 6,5 km er identiske med veien til Liers topp fra Kanada, men så svinger man av mot Fallet, så videre oppover der denne løypa går sammen med løypa fra Røine og videre i trikkeskispor helt til topps. Her kan gå videre mot Vikersund, men det går også an å lage en stor runde over Hovlandsfjell og komme ned på løypene ved Nykjua og så videre tilbake til Kanada. Dette er mye lengre enn man må for bare å komme på toppen, men det er en herlig skitur. Slik runde har jeg gjort mange ganger, men i dag tok jeg samme veien over Fallet tilbake. Festen satt jo ennå i kroppen, for å si det sånn.
Jeg har vært mange ganger på Breiliflaka av den gode grunn at skiløypa går over selve toppunktet. Dette er ikke bare Modums høyeste topp, men også Finnemarkas (det er riktignok reist tvil om dette i det siste, for noen mener at nabotoppen som heter Lauvkollen er høyere, men det lar jeg ligge nå).
For folk som ikke bare er ute etter å samle kommunetopper, men liker å gå langt på ski, er Breiliflaka noe av det aller flotteste en kan oppleve uten å være på fjellet. Et fantastisk rundskue med Krokskogen, Vikerfjell, Norefjell, Blefjell, Gaustatoppen for å nevne noe. Og Tyrifjorden som ligger majestetisk rett under. Jeg går bare hit på dager med sol og utsikt, men jeg kommer ofte tilbake og alltid på ski. Anbefales sterkt.


Tilbake til Modum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset