Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Annevasshøgda
557 m
Drammen
Buskerud
Fin topptur på ski og nye feller i strålende vær
(Skrevet av lima 20.01.2008)

Tur foretatt: Januar 2008.

Ved planleggingen av denne toppturen vurderte vi et kort øyeblikk både sykkel og turstøvler, men tok heldigvis sjansen på at det var skiføre i høyden oppe i Drammensmarka.

Vi kjørte via Sande, mot Hof, videre nordover rv 35 forbi Eidsfoss og frem til Tryterud på østsiden av Eikeren. Parkerte bilen ved en rasteplass like ved fylkesgrensen, og spente på oss fjellski og feller helt fra start. Vi krysset rv og fulgte grusveien oppover. Etter ca 3 km kom vi frem til første kryss. Her var veien til høyre urørt av brøyteredskaper, og dermed var ikke veivalget så vanskelig. Fantastisk lettgått føre denne dagen, og vi var superfornøyde med valg av ski og feller :o).
Fulgte på oppover langs kommunegrensa mellom Hof og Drammen helt til veis ende. Her inne ligger ei lita rød hytte idyllisk til ved siden av et vann. Satset på at isen var tykk nok og krysset over langs kanten. Derfra på en skogsbilvei sørøstover frem til enden av den andre skogsbilveien. Videre langs en sti som endte opp på et hogstfelt rett nordøst for Annevasshøgda. I det fine klarværet var det herfra fantastisk utsikt vestover og vi så både Jonsknuten og Blefjell. Tok oss tid til en del fotrografering her oppe. Fra utsiktspunktet fulgte vi en naturlig stigning og fem minutter senere stod vi på dagens første kommunetopp :o)

Fra Annevasshøgda bar det bratt nedover. Jeg hilste på et par tretopper på veien nedover ;o), men ellers gikk det greit ned til myrene på sørøstsiden. Herfra fin stigning opp til åsen øst for Prestsæteråsen. Ned i skaret, og opp igjen til topps på denne flotte utsiktstoppen. Her oppe hadde TOT , som på de andre kommunetoppene i Vestfold, satt opp ei grønn turpostkasse. Postkassen var tom denne dagen, ja selv blyanten var borte ;o) Litt fotografering av topp og utsikt, deretter en liten matpause i vakker solnedgang, før vi fulgte skisporene samme vei ned igjen. Ca 6 t t/r. Dette var min jomfrutur på skifeller og jeg ble helfrelst. Obe var med.


Tilbake til Drammen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset