Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Annevasshøgda
557 m
Drammen
Buskerud
Lang og flott skitur i nydelig terreng!
(Skrevet av obe 20.01.2008)

Tur foretatt: Januar 2008.

Selv om resten av Østlandet så mer vårlig ut enn vinterlig, tok vi sjansen på at det var skiføre i høyden oppe i Drammensmarka. Kjørte via Sande, mot Hof, videre nordover rv 35 forbi Eidsfoss og frem til Tryterud på østsiden av Eikeren. Parkerte bilen ved en rasteplass her, og spente på oss fjellski og feller helt fra start.
Veien hadde vært brøytet for ikke så lenge siden dessverre, men det gikk da an å gå i veikanten oppover. Jevn stigning oppover, og etter ca 3 km kom vi frem til første kryss. Her var veien til høyre urørt av brøyteredskaper, og dermed var ikke veivalget så vanskelig. Fulgte på oppover langs kommunegrensa mellom Hof og Drammen helt til veis ende. Her inne ligger ei hytte idyllisk til ved siden av et mellomstort vann. SIkkert fredelig hytteliv her oppe! Det var bare elgen som hadde satt spor her frem til nå..
Fantastisk lettgått føre denne dagen, med halvhard snø som tillot oss å lage fine grunne spor.
Vi fortsatte over det is/snødekte vannet og fulgte etter hvert en skogsbilvei sørøstover frem til enden av den andre skogsbilveien. Videre langs en sti som endte opp på et hogstfelt rett nordøst for Annevasshøgda. Herfra var det en fantastisk utsikt vestover og vi dro lett kjensel på bl.a Jonsknuten og Blefjell. Fulgte en naturlig stigning fra utsiktspunktet og fem minutter senere stod vi på dagens første kommunetopp:o)
Fra Annevasshøgda bar det bratt men greit ned til myrene på sørøstsiden, og herfra i fin stigning opp til åsen øst for Prestsæteråsen. Ned i skaret, og opp igjen til topps på denne flotte utsiktstoppen. Her oppe var det som på de andre kommunetoppene i Vestfold satt opp ei postkasse, dog uten innhold..
Fant frem niste og termos og satte oss godt til rette på et flott utsiktspunkt hvor vi så rett over til bl.a Hvittingen og utover i Oslofjorden...i solnedgang. Utrolig nydelig!!
Vi fulgte sporene tilbake igjen tilbake til bilen, store deler av løypa fremdeles med feller på. Snøen var blitt ennå litt hardere, og på skaren i halvmørket var det greit å ha på litt brems:o)
Ved bilen igjen like hele ca 6 timer etter start. Flott dag!


Tilbake til Drammen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset