Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Spydeberg Varde, sør
258 m
Spydeberg
Østfold
Fin liten rundtur :-)
(Skrevet av lima 03.12.2007)

Tur foretatt: Desember 2007.

Klar for tur og nye oppdagelser etter skjulte topper i Østfolds dype skoger satte jeg kursen fra Oslofjorden mot Elvestadkrysset. www.yr.no lovet opphold de første timene på formiddagen, ingen tåke….alt lå til rette… ;-).

Møtte Obe ved Elvestadkrysset og sammen kjørte vi inn til Sagbakken. Fant parkeringsskiltet og rødmerka turskilt. Parkerte her...så å si opppå parkeringsskiltet ...for å gjøre plass til evt andre toppbestigere... ;o). Så kom regnet ....En rask titt på kartet sa oss at det var mulig å få til en liten rundtur :o). Fulgte fin skogsbilvei vestover et stykke, deretter krapp sving retning rett sørover. Herfra ble veien raskt forvandlet til sti, så til bekk, og så ble den borte :-)

Kart og kompass var medbrakt, og vi fortsatte retningen vi hadde og fulgte åsryggen oppover mot selve toppen med det sammenraste tårnet. Noen hundre meter vest for dette tårnet er det en utsiktsstolpe hvor det går an å klatre opp for de uten stolpehøydeskrekk...dvs Obe ;o)

Fra toppen på 258moh gikk vi østover, ned til Svarttjern, og bratt opp til antennestasjonen på andre siden. Høyeste punkt her skal visst være 254 moh. Tok oss tid til en liten rast her oppe, før vi fulgte tydelig sti med rødmerkede turskilt ned til bilen igjen.


Tilbake til Spydeberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset