Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Spydeberg Varde, sør
258 m
Spydeberg
Østfold
Rundtur fra Sagbakken
(Skrevet av obe 03.12.2007)

Tur foretatt: Desember 2007.

Etterå ha kjørt hjemmefra en times tid i sol og blå himmel, dukket jeg inn i tåke og regn rett før dagens første målvar innen rekkevidde.... Møtte Lima ved Elvestadkrysset og kjørte sammen herfra inn til Sagbakken.
Opphold akkurat da vi gikk fra bilen, men regnværet kom like etter.. Vi valgte å gå en liten rundtur, og fulgte bekken på fin skogsbilvei vestover et stykke, deretter krapp sving retning rett sørover. Herfra ble veien raskt forvandlet til sti, så til bekk, og så ble den borte......:o)
Kart og kompass var medbrakt, og vi fortsatte retningen vi hadde og fulgte åsryggen oppover mot selve toppen med det sammenraste tårnet. Noen hundre meter vest for dette tårnet er det en utsiktsstolpe hvor det går an å klatre opp for de uten stolpehøydeskrekk...Man kommer da i høyde med tretoppene rundt. Jeg turte bare halvvegs, var litt engstelig for at stolpen skulle knekke..:o)
Fra toppen på 258moh gikk vi østover, ned til Svarttjern, og bratt opp til hytta på andre siden. Høyeste punkt her er etter sigende 254 moh. Åt litt her oppe, før vi gikk ned igjen til bilen på god sti.


Tilbake til Spydeberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset