Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tjøme
Vestfold
Senhøst i Vestfold (13.11. - 14.11.)
(Skrevet av JoSo 16.11.2007)

Tur foretatt: November 2007.

På grunn av "dødt løp" mellom Herkelås og Grimestadåsen rent høydemessig ønsket jeg å besøke begge disse høydene denne dagen.

Tur 1: Herkelås
Jeg parkerte ved hovedveien på motsatt side av innkjøringen til den meget idylliske gården Skauen. Gikk så stille og beskjedent som mulig rett gjennom tunet på gården før jeg gikk opp et skar/ liten dal bak driftsbygningen. Etterhvert til høyre og til topps til de store røysene på toppen. Meget kort tur.

Tur 2: Grimestadåsen
Jeg parkerte ved et boligfelt ved Grimestad rett øst for Grimestadåsen, og gikk til gapahukene som ligger like ved siden av bolten i berget på toppen her. (Grimestadåsen ligger kanskje ca. 2 - 3 kilometer sør for Herkelås.) Meget kort tur dette også.

Og...: Tur 3: Engø Gård.
Enda noe lenger sør ligger det praktfulle gårdsanlegget Engø Gård. Jeg har tidligere hørt min søster Hanna m/fam fortelle om sine kulinariske opplevelser her, og jeg måtte jo hit en tur. Jeg nøyde meg med synsinntrykkene her denne dagen, men stedet fristet absolutt til et senere besøk hvor flere sanser skal få en opplevelse! Men da skal jeg ikke dra hit alene....
Til slutt besøkte jeg også Verdens Ende; Tjømes sørligste punkt.

Fin dag. Uten den store "fjellfølelsen", men bra likevel!


Tilbake til Tjøme
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset