Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lødingen
Nordland
Fellestur med over 60 andre personer!
(Skrevet av obe 27.10.2007)

Tur foretatt: August 2006.

En strålende fin godværsperiode gjorde sitt til at kursen ble satt rett mot Hennes og Kaljord vest for Møysalen etter at Stetind var blitt besteget dagen før:o)
Vi visste at det ble arrangert fellesturer opp til Møysalen på søndager, og ringte derfor til Møysalturer og spurte om vi kunne slå følge. For 350.- kroner fikk vi bli med båten frem og tilbake inn Lonkanfjorden mot at vi ble med på den arrangerte turen. Noe skeptiske da vi hørte at det var påmeldt 62 stykker til... og vi så for oss en langtekkelig og treg tur men trøstet oss med at vi slapp da å gå de 5 km hver vei langs med fjorden.
Det gikk i rolig tempo innover på stien i Norddalen, og ennå litt roligere opp de bratte bakkene til bandet på 500moh. Her snudde et par stykker av de aller tregeste, og dermed ble det mer normalt turtempo resten av veien til topps:o) Synes det gikk overraskende greit til å være såpass mange, og det ble rett og slett en veldig flott dag!
Fra bandet gikk vi opp til brekanten og fulgte en litt løs grusrenne oppover lia vest for breen. Videre opp langs ryggen, litt klyving, men helt greit å komme seg frem. På de bratteste svaene var det lagt ut noen tau som man kunne holde seg i, men det er vel mer aktuelt på våtere dager. De siste hundre metrene gikk på snø, ingen problem å gå her men hold deg på beina da det er langt ned til Fiskfjordvatnet hvis man skulle skli ut! Hele veien til topps var det et tydelig tråkk, så man finner greit frem oppover her!
Ingen overraskelse at det var fin utsikt, men ekstra flott var det å se utover mot Lofoten samt rett over til Stetind hvor vi hadde vært to dager før.
Noen av oss gikk en liten tur bort til nordtoppen før vi gikk ned igjen samme vei. Nok en fantastisk dag i et av våre fineste landområder!!!!


Tilbake til Lødingen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset