Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Sørdalsnuten
957 m
Lindås
Hordaland
Senhøst på Vestlandet (23.10. - 27.10.)
(Skrevet av JoSo 27.10.2007)

Tur foretatt: Oktober 2007.

Jeg kom fra Gulen (Svadfjellet) og ville nå prøve en ny variant på turrute hit til Sørdalsnuten: Kjørte først R569 langs Romarheimsfjorden og Mofjorden til jeg kom til startpunktet for stien til Hestabotn og Slottet; som er et utsiktspunkt. Hestabotn er et fredet naturreservat, mest for sin spesielle forekomst av barlind. Det var en blåmerket sti hit, og stien til Slottet går også av på vei til Hestabotn.
Videre gikk jeg stien til jeg kom til bekken som kommer fra Sauabotnen. Herfra så jeg ikke antydning til sti, men ok rutevalg likevel. Først langs bekken sør for Beitlåni, krysset så bort til Beitlåni før de bratte knausene sør for bekken. Jeg rundet rundt Beitlafjellet da jeg nærmet meg Beitlatjørni og gikk mot skaret rett mot det lille vannet øst for Sætravatnet. Litt opp og ned mellom små vann og knauser før de siste bratte sva mot toppen dukket opp.
På toppen en flott varde med den nye boksen/boka som Otto & Inger Lise plasserte her for 22 dager siden. Jeg satt og nøt utsikten mot fjord og fjell i godværet. Mot nord så jeg tydelig Blægja og sannsynligvis Gjegnen og Ålfotbreen enda lenger nord.
Tidsforbruket mitt tyder kanskje på at denne ruta er et bra alternativ. Jeg brukte akkurat 4 timer t/r bilen; 2t. og 10 min. opp og 1t. og 50 min. ned inkl. en pause på toppen. Returnerte til bilen med det samme det begynner å mørkne. Dagene er jo korte nå i slutten av oktober.


Tilbake til Lindås
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset