Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Roan
Sør-Trøndelag
To dager ikledd rød lue (Elgjakta er i gang....)
(Skrevet av JoSo 30.09.2007)

Tur foretatt: September 2007.

Jeg kjørte inn til Sør-Furudal/ litt forbi Furudalssjøen og overnattet her i bilen ved veis ende. Det ble en kald, klar natt med fullmåne og - 4 grader. Det er en ekstra turopplevelse å starte grytidlig når forholdene er så flotte som dette. Jeg gikk stien i retning nord for Kjerringklumpen til jeg passerte Blåvatnet. Her fikk jeg med meg en flott soloppgang mens tåka lå tett lenger nedover i Steinsdalen. Like etter Blåvatnet tok jeg peiling på Finnvollheia direkte, og passerte etterhvert på vestsiden av Storfiskvatnet. Varde, kasse m/ bok og trimpost her oppe. Boka viste at det ikke er mer enn 40-50 personer som besøker denne toppen årlig.
Videre gikk jeg omtrent etter fylkesgrensen til Dåapma, eller kanskje litt nord for for denne. Dalen mellom toppene gjorde at jeg svingte litt mot nord. Dårlig med varde på denne toppen, men her var også en trimpost og kasse m/ bok. Reinsgjerder og en sekskantet reingjeterbu viser at tamreindriften drives aktivt i dette området. Jeg fikk også se noen reinsflokker her og der, og også noen havørner + overraskende mye lirype.
En lett og grei tur tilbake til Blåvatnet hvor jeg fant stien igjen. Brukte 6 t og 30 min. på denne turen. Kjører nå videre til Roktdalen. Håper på å få se bjørn der...
Dagens tur til disse to toppene var de siste kommunetopper i mitt eget fylke Sør-Trøndelag. Jeg er spesielt glad i turer sør i fylket, og de nærmeste kommunetoppene Storskrymten og Svarthetta er fremdeles blant favorittoppene.


Tilbake til Roan
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset