Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Aremark
Østfold
Sykkeltur langs grensen
(Skrevet av mob 03.09.2007)

Tur foretatt: August 2007.

Etter å ha vært på Haldens topp med sykkel gikk turen videre til Aremark denne fredags ettermiddagen. Kjørte nordover mot Halden igjen, men svingte av mot Tistedalen og etterhvert på rv 22 mot Ørje og Rakkestad.

I det rv 22 svingte mot Ørje og Rakkestad fortsatte jeg litt til. Sto 10 km til grensen. Noen få km fra grensen passerer du et lite vann Lille Remne. Akkurat i det du passerer vannet er det en parkeringsplass til høyre rett foran en skogsvei med bom. Parkerte her og dro fram sykkelen. Tråkket noen kilometer innover knallfin skogsvei. Slakt og fint innover her.

Jeg prøvde å følge JoSo's beskrivelse, men oppdaget ikke den omtalte traktoveien opp åsryggen før jeg hadde kommet for langt iht til GPS'en. Men stoppet sykkelen ved ei rød hytte og gikk bratt rett opp på åsryggen. Jeg brukte ca 25 minutter med sykkel hit. Kom da rett inn på den gjengrodde traktorstien som fulgte høyedraget i retning Høgestang. Tror jeg fulgte traktorstien til dens ende og skeina da rett nordover et par hundre meter til jeg traff på en fin blåmerket sti. Traktorstien var så dårlig at jeg vil anbefale folk å finne den blåmerkede stien jo før jo heller.

Denne stien fulgte høydedraget rett til den høge stangen. Dvs det var en lurevarde ca 500 meter før det høyeste punktet. Dette punktet var på 265 meter, så bare fortsett.

På toppunktet kjenner man igjen varden som noen andre toppsamlere på siden har bygd opp. Grei utsikt her oppe over skog og småvann inne på svenskesiden. Men noen høy stang kunne jeg ikke forbinde denne flate toppen eller omgivelsene med.

Tok samme vei hjem igjen. Brukte 1 time og 20 minutt fram og tilbake til parkeringen ved Lille Remne. Fin sykkeltur.


Tilbake til Aremark
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset