Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Bufarhaugene
257 m
Halden
Østfold
Sykkeltur ved grensen
(Skrevet av mob 03.09.2007)

Tur foretatt: August 2007.

Etter kundeoppdrag i Halden sto valget mellom svenskehandel eller kommunetopper. Valget var soleenkelt. Så dro med sykkelen fra Oslo ned til kunden.

Oppdrag utført hos kunde ved 15-tida og kjørte så videre sørover fra Halden. Svingte av til Aspedammen og så videre grusvei til veiens ende ved Ørvannet. Idyllisk lite sted med noen få hus ved vannkanten. Parkerte ved veiens (lovlige) ende. Tok ut sykkelen og tråkket avgårde rett inn i skogen ved parkeringsplassen.

Fulgte kartbeskrivelse fra Norgesglasset på fine skogsveier til jeg satte fra meg sykkelen rett nord for Geiteryggen. Gikk omtrent rakt på toppen her. Lettgått åpen skog over et lite høyededrag. Så ser du et nytt høydedrag litt lenger inn blant en masse nyplantet furu. På høyden så jeg det lille elgtårnet. Der sto en stol oppe i tårnet, så der sitter nok elgsjefen med himkoken sin og speider. Fin utsikt over elg derfra sikkert, selv om det ikke er så mye annet spennende å se. Var vel ca 500 meter å gå fra skogsveien.

Kommuneboltene fant jeg rett ved siden av dette elgtårnet. Spiste matpakka og tok samme veien tilbake igjen.

Ser diskusjonene går om Bufarhaugen er høyere. Så syklet likegodt bort dit også. Tok vel ikke mer enn et kvarter å sykle dit (delvis på hjemveien til Ør også). Fant det stedet som de andre har pratet om. Jeg hadde glemt kunststykket å legge igjen GPS'en der jeg parkerte sykkelen for å gå til Geitryggen, så fikk ikke kontrollmålt. I tillegg måtte jeg tilbake til Geitryggen for å finne igjen GPS'en. Snakker om å være sløv...


Tilbake til Halden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset