Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sauherad
Telemark
Toppen var på 815 m i hht vårt kart...
(Skrevet av erling 12.08.2007)

Tur foretatt: August 2007. Andre på toppen: Langeland

Lånte sherpa med et jækla nøkkelknippe i Siljan. Da gikk det greit å kjøre fra Siljan og helt opp til Einangsjøen på grensa mellom Skien og Sauherad. Ca 50 m fra veiens ende er det skiltet gre sti opp til Skårafjell på 814 m. I luftlinje er det i hht GPS kun ca 1,5 km opp. Det er meget lettgått opp herfra.
Kverka brødskiva på toppen, som for øvrig lå innhyllet i både regn og tåke.
På veien opp la vi merke til et lite skilt mot "Ranten". Det er navnet på vika lengst nord i Einangsjøen, der vi hadde planer om å angripe Store Vardefjell i Sauherad.
Stien fra nevnte skilt og ned til Ranten, var nesten visket ut av tidens tann. Vi krysset den merka stien i dalbunnen og angrep toppen direkte. Brat, men greit å komme opp.
Fant toppunktet ca 30 m sør for varden. Der var det hugget et kryss i fjellet, som for øvrig var påført noe rød maling. Det tok akkurat 45 minutter fra den ene toppen til den andre, men kan gjøres raskere i godt vær. IKKE forsøk å følge høyden rundt! Her er det tildels ekstremt ulendt og slett ikke tilrådelig i tåke og dårlig sikt.
Vi fant et godt dyretråkk/sti ned igjen og fant den merka stien ned til bilen igjen omtrent ved Ranten.

Har du ikke nøkler, vil det være best å kjøre Luksefjellvn. forbi Luksefjell og parkere ved Einangsveien. Bruk sykkel derfra!


Tilbake til Sauherad


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset