Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestre Toten
Oppland
Lauvhøgda min første topp
(Skrevet av ohsommer 28.07.2007)

Tur foretatt: Juli 2007. Andre på toppen: wenstav

Nå skal det startes et eventyr! I dag var jeg på min første topp. Måtte selvfølhelig begynne med min egen kommune. Jeg har aldri før vært der oppe og ble skikkelig overrasket over den fine utsikten og ikke minst at det finnes en liste med interessante punkter på toppen av tårnet med et instrument hvor man kan peile seg inn på de diverse fjelltoppene m.m.
Lauvhøgda er punkt tre av syv i området som er med i aksjonen "Bli lommekjent i ditt distrikt" og har fått kodenavnet: Skogstjerne.
Wenche og jeg startet ved Gotterudsag og gikk ved bomstasjonen opp til venstre - så holdt vi oss hele tiden til høyre. Når man kommer et godt stykke opp så går det en mindre skogsvei i 90 graders vinkel til høyre oppover; det kan man lett overse. Ved veikanten fantes det multebær - helt røde og harde, men fint å se på. Etter at vi har vært oppe på toppen gikk vi videre en liten sti retning Rørmyra. Der fant hver av oss en moden multe, men masse gode blåbær og noen krekling også. Ved bomstasjonen avsluttet vi rundturen og gikk ned til bilen ved Gotterudsag. Vi har vært heldige og ble ikke våte til tross for at det tårnet seg opp svære svarte skyer. Så også regnbuen. Turen startet vi kl 17.10 og avsluttet vi 19.20. Det er virkelig verdt å gå der - fenomenal utsikt over hele kommunen - til Einafjorden, deler av Mjøsa, Trevatn, Totenåsen, "Blinken" ved Lygnasæter, Raufoss, Reinsvoll....Vi skal komme igjen med gjester fra Italia og plukke blåbær.


Tilbake til Vestre Toten
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset