Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Folldal
Hedmark
Fra Kilimanjaro til Rondane
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: August 2004.

Etter å ha kommet hjem 2 dager før fra Kilimanjaro i Afrika, måtte jeg utnytte høydetreningen til en topp. Været så ut til å bli bra, så tok med syklene i bilen og Øyvind på veien. Kjørte opp til Otta, tok en feit burger der, kjørte opp mot Mysuseter og fant parkeringsplassen på fjellet.

Så opp på syklene og så bar det inn mot Rondvassbu. Var fint vær så endelig kunne jeg se fjellene i Rondane på nært hold for en gangs skyld. Rondslottet og Storronden så ikke så spennende ut herfra. Derimot frister Veslesmeden og Storesmeden til ny tur.

Vi var framme på Rondvassbu rimelig tidlig på ettermiddagen (halvtimes sykkeltur bare), så vi måtte vente et par timer til middag. Tok en øl hver i sola. Vi fikk tinga oss en plass på sovesalen. Dagen etter var det frokost og så stormet vi oppover. Været var bra over Vinjeronden (også en 2000 meter) og helt til 150 meter fra toppen på Rondeslottet. Da kom skyene og regnet. Vi brukte 2 timer og 40 minutter helt til topps og da hadde vi altså gått opp to 2000 metre. Ble 3 minutter på toppen før vi gikk ned igjen i regnet.

På vei ned kom vi en prat med en Bergenser som samlet 2000-metre. Han hadde tatt de 9 andre i Rondane og hadde nå bare Storronden igjen. Vi hadde egentlig tenkt å ta Storronden på samme turen, men ettersom vi ikke så en dritt i regnet og tåken, droppet vi det. Bergenseren bestemte seg for å gå ned til stien til Storronden og så opp igjen. Når vi kom nedover til Rondvassbu ble det OK vær igjen. Men toppene var fortsatt innhyllet i tåke og regn.

Så syklet vi tilbake igjen. Vi fant ut at det faktisk ville vært mulig å reise fra Oslo og ta Rondslottet på en dag. Vi brukte like lang tid ned som opp faktisk. Tåke og regn gjorde at vi brukte ekstra lang tid ned alle steinene fra toppen.


Tilbake til Folldal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset