Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Skibergfjell
632 m
Hof
Vestfold
Søndagstur
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: Juni 2003.

Min 3. fylkestopp (Oppland og Oslo tatt tidligere) var Skibergfjell. Men navnet med både berg og fjell i seg var en smule overdrevet. Berg holder lenge...

Denne åsen befinner seg ved Eidsfoss - ca 1 time fra Oslo. Kjører E18 sørover til Sande. Svinger av rett etter bommen og så skilt til Eidsfoss. Eidsfoss oppdaget vi (Kathrine og meg) var et fint tettsted. Det er et av norges best bevarte indistrisamfunn. Der ligger et gammelt jernverk med tilhørende gamle arbeiderboliger og en herrskapelig hovedgård fra 1700-tallet. Tror neppe direktøren der gadd å bestige Skibergfjellet selv om han kunne se opp på det fra hagen sin hver dag, det er ikke såå imponerende.

Men det som er positivt med Skibergfjell er at det er lagt opp fine merkede stier opp og rundt det, av Holmestrand Turistforening. Så det egner seg fint som søndagstur for hele familien med bestemor attpå.

Det står skilt til Skibergfjell rett før Eidsfoss, det er bare å følge skiltingen og betale 40,- i bommen. Så kan du kjøre helt til f.eks. parkeringsplassen på Dovreleitet på 510 m.o.h. I postkassene flere steder langs veien kan du plukke opp et kart over området. Da er det merket ulike turer.

Vi valgte en sti på nærmere 3 km til toppen og med en stigning på 117 m.... Lettere fylkestopp får man neppe. Toppen er markert med en granittstein nær et stort antenneanlegg. Utsikten fra Skibergfjell var slettes ikke verst. Ser nok av innsjøer og skog rundt og man kan nok se både Norefjell og Tryvannstårnet på klare dager. Var imidlertid litt disig når vi var der.

Etter denne "anstrengende" turen smakte det godt med skikkelig gammeldags kokekaffe og nystekte vafler på markedet sammen med pensjonistene i Eidsfoss sentrum. Itt'no cafe latte og ciabatta der nei.

Gjeeesp, nå er det vel på tide å komme seg til noen skikkelige fylkestopper snart!Tilbake til Hof
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset