Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Kjerkeberget
629 m
Oslo
Oslo
Sykkeltur til Oslos høyeste
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: Juni 2003.

Hvis det er noen som er lei av Aker Brygge og vakre sommerkledde damer i Oslo sommerstid, kan jeg foreslå å bestige Oslos høyeste punkt. Det er ikke SAS hotellets sky-bar som mange later til å tro. Toppen heter Kjerkeberget og har den svimlende høyde av 629 m.

Men for å komme dit må en sykle langt inne i Nordmarka. Ingar, Kristin og jeg startet med å sykle fra sentrum opp Akerselva til Kjelsås, så til Hammeren, rastet med nybakte boller og Solo på Bjørnholt. Så bar det videre innover helt til Sandungen. Tar 2-3 timer å sykle inn. Like før Sandungen gård går det opp en kjerrevei til høyre. Den kan du sykle nesten helt opp. Den sykles til veiens ende, så er det å følge en sliten traktorsti videre. Etterhvert ser du brannhytta på toppen til venstre og etter litt småbanning gjennom busk og kratt så er du oppe. Belønningen er en fantastisk utsikt til alle retninger. Riktignok er det stort sett bare himmel og skau og se. Men pytt - fylkestoppen er besteget.

Etter toppen hadde vi en velfortjent rast med engangsgrill og koteletter ved et vann, før vi valgte en annen vei hjem. Syklet mot Kikut, Kobberhaughytta, Ullevålseter og Sognsvann. Hele turen tok 7 timer. Blei lettere solbrent og øm i rompa etter den turen.
For å gjøre denne turen kortere vil jeg anbefale å ta toget til Stryken (forbi Hakadal og Nittedal) og så sykle opp til Sandungen og hjem til Oslo derfra. Sparer noen mil da.


Tilbake til Oslo
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset