Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bærum
Akershus
Elg, storfugl og strålende vintervær
(Skrevet av erling 10.02.2007)

Tur foretatt: Februar 2007.

Etter å ha satt kona på flybussen kl 10:09 fant jeg ut at denne fine dagen ikke kunne kastes bort på idiotiet NRK (og de fleste andre) serverer på dagtid i helgene.
Rigga meg derfor til med fjellski og dagstursekk med termos og brødskiver. Fjellskia ble valgt både fordi det er lite snø og fordi jeg må trene til seinere toppturer i høyereliggende strøk seinere i vinter.
Kjørte fra Bekkestua ca kl 11:00 opp til Tobonn i Lommedalen. Der sto det en frossen jævel, som gladelig fortjente de 25 kronene han skulle ha for parkeringen.
I motsetning til mange andre puddinger, spente jeg på meg skia med det samme og sleit meg opp Tobonnkleiva og innover til 100 m forbi huset til Liv Arnesen (ja, hun med skitur til Sørpolen...). Tok der til venstre (nordover) på merket løype til Løvlia/Vidvangen. Ikke en kjeft hadde gått før meg etter siste snøfall, men antydning til aktivitet kunne skimtes under den tynne nysnøen.
Fulgte løypa innover, delvis i samme spor som løypa mot Kampeseter/Setervann. Ble overraska over hvor kort tur det egentlig er inn til utsiktspunktet, hvor jeg i dag kunne se Norefjell, Blefjell og selveste Gaustatoppen i blåningen. Tok niste og prat med hyggelig turfolk, som hadde snylta på spora mine innover.
Etter lunsj lot jeg skia stå og tråkka i løssnøen opp på toppen, der jeg fant en beskjeden fallos, som fremdeles trassig stakk opp av snøen.
En av dem jeg snakka med påsto hardnakket at Tjæregrashøgda er høyeste toppen i Bærum (485 m). Det er nok en utbredt oppfatning. Spørs vel om ikke det aller høyeste punktet på Vidvangshøgda ligger øst for kommunegrensa egentlig?
Skremte opp en storfugl og holdt på å kræsje med en elg, som sto midt i sporet på vei ned. Ellers var det mange ryper i terrenget, av den fjærløse sorten.


Tilbake til Bærum


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset