Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Gyranfisen
1127 m
Ringerike
Buskerud
Endelig var fisen unnagjort
(Skrevet av mob 14.07.2006)

Tur foretatt: Juli 2006.

Erlng, Anders og jeg sto foran denne toppen ved Vikersætra en måned tidligere. Vi var ikke kar om å finne stien opp og måtte snu pga at Anders måtte fly hjem til Bergen om ikke så mange timer. Så et nytt forsøk måtte til.

Så på vei hjem fra hytta på Beitostølen slang jeg innom på egenhånd. Jeg hadde samme dårlige kartutsnitt og brukte 40 minutter på å velge feil sti ut fra Vikersætra. Men kan nå forklare at stien finner man et par hundre meter rett etter parkeringen til Vikersætra. Gå forbi grustaket som ligger langs veien og så står det et skilt til Treknatten til høyre. Stien er også blåmerket.

Fulgte stien over myra og opp gjennom lia til Svarttjernshytta. Herfra kan man se Gøranfisen og også Treknatten i det fjerne. Fylte på godt med vann her og fulgte stien videre. Jeg gikk av stien og trådde i vei rett til topps der det syntes som om det ble minst mulig kratting. Det var jevn stigning og fint terreng, så gikk greit opp.

Vel oppe var det en staselig varde og staselig utsikt. Så heldigvis at det fortsatt var skyer i Jotunheimen (derfor jeg reiste til denne i stedet) i det fjerne.

Jeg gikk fulgte Jøranfisen litt lenger sørover før jeg skrådde ned mot stien. Var brattere og noe mer knotete ned her, så anbefaler ikke det. Følg stien mot Treknatten lengst mulig og sikt deg inn til topps.

Jeg brukte 1,5 time ned og 2,5 time opp (med 40 min stileting).

Ser ut som det blir mye multer i år gitt...


Tilbake til Ringerike
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset