Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Eldåhøgda
1232 m
Øyer
Oppland
Fin utsikt til Rondane og Jotunheimen
(Skrevet av mob 12.07.2006)

Tur foretatt: Juli 2006.

I motsetning til de andre som har beskrevet bestigningen av denne toppen valgte vi å gå opp fra Gudbrandsdalsiden.

Vi kjørte E6 nesten til Fåvang og svingte av mot Goppollen. Bomvei 50,-. Vi fulgte veien så langt vi kunne og parkerte på en parkeringsplass ved Bjørge ved elva. Her var det virkelig idyllisk med god og åpen utsikt mot Jotunheimen. Det neste vi så var en hegre som lettet noen få meter unna når vi skulle fylle vann i flaskene.

Vi valgte å følge skogsveien til Tromsbua. Derfra var det merket en traktorsti (kan sykles, men ikke en god sykkelvei) til vi kom til Storvarden. Her var det virkelig en stor varde. Den ligger på drøyt 1100 meter og så fulgte vi stort sett høydedraget over Samfjellet og til Eldåhøgda. Her var det lett turterreng å gå i og vi omgikk myrene. Samtidig hadde vi kremutsikt og kveldssol mot Rondane. Etter ca to timer sto vi på høyden. Det var ca 250 høydemeter bare, men ble vel en drøy mil inn.

På Eldåhøgda var det rene Stonehenge. Noen må ha jobbet for å lage varder og flytte på steiner der gitt. På toppen var det en obligatorisk bok og flott utsikt. Nøt matpakke og den vide utsikten ved varden. Hadde orkesterplass til Jotunheimen, Rondane, Rendalssølen, Sølnkletten osv. Vi møtte forresten en fyr som luftet hunden sin der oppe. Han hadde nok gått opp fra Østerdalssida, som helt sikkert er kortere.

Dessverre valgte vi en annen rute ned. Rett ned mot Eldåhytta og krøttersti til Torsbua derfra. Vi savnet utsikten mot Rondane og Jotunheimen her og brukte like lang tid; 2 timer ned igjen.

Øyvind og jeg var nede ved bilen igjen ved 22.30 tiden. Så da bar det videre mot hytta på Beitostølen.


Tilbake til Øyer
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset