Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Barlinderåsen
398 m
Rælingen
Akershus
Mens man venter på VM-finalen - nr 2
(Skrevet av mob 12.07.2006)

Tur foretatt: Juli 2006.

I påvente av VM-finalen mellom Italia og Frankrike måtte man jo finne på noen. En treningstur til toppene i Skedsmo og Rælingen kunne passe.

Etter Skedsmo sin topp kjørte jeg til Marikollen i Rælingen. Parkerte ved skolen nedenfor hoppbakken. Jeg tok ut sykkelen og syklet innover skogsveien rett sør for hoppbakken. Jeg syklet et lite stykke inn - helt til det ble for mye stein. Så tok jeg beina fatt og fulgte skiltingen helt til toppen av Ramstadslottet. Her var det fin utsikt. Alle typiske kommunebolter var slått inn her, men Ramstadslottet er altså ikke høyest i Rælingen dessverre. Beundret utsikten et par minutter. Så bl.a. over dalen til dagens mål - Barlinderåsen.

Jeg fortsatte stien ned til dalen mellom Ramstadslottet og Barlinderåsen. Her er det en trang dal og ikke lett å finne en grei vei opp til Barlinderåsen. Er bare kommunetopptullinger som må opp på den åsen. Det er jo flust med andre stier i området... Men omtrent der stien fra Ramstadslottet kommer ned i dalen går det et lite dyretråkk som følger Barlinderåsen litt sørover. Da slipper man altfor mye busk og kratt. Så kom således greit opp på åsen.

Vel oppe var det ikke enkelt å finne hva som var høyest. Men topp-punktet skulle ligge litt på siden mot Ramstadslottet. Til slutt kåret jeg en liten haug med en varde laget av skogens konge (elgmøkk) som det høyeste.

Gikk, jogget og syklet samme vei ned. Hele turen fra Marikollen tok vel en times tid. Hjemme igjen til VM-finalen kl. 19. Brukte ca 4 timer tur/retur toppene til Skedsmo og Rælingen altså.Tilbake til Rælingen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset