Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stor-Elvdal
Hedmark
I vind og snøbyger
(Skrevet av Ole-Petter 25.09.2011)

Tur foretatt: September 2011.

Fredag 23/9: Skiltet parkering for Breisjøseter fra rv 27. Sov i bilen. Neste dag var været rimelig godt, men en del vind var meldt. Det lå snø i Rondane fra ca 1800 meters høyde.

Jeg begynte å gå ca kl 8, og fulgte stien som går opp langs Gravskardbekken. Dette var kortest. Over bekken etter kort tid, og videre opp bjørkeskogen, der ikke et blad hang igjen på trærne. (Gulrust-soppangrep.) Behagelig stigning hele tiden, og etter 20 min var jeg over tregrensa. Snart gikk stien over bekken igjen, og opp i Gravskardet. Tok meg god tid, siden jeg ville gå stortur i Rondane neste dag, om vinden løyet.

Etter et par timer var jeg på 1600m, tett innunder søreggen. Nå kom en mørk vegg mot meg, og jeg skiftet til balaklava, alpinbriller og vindvotter. Et par bilder ble tatt også, mens det var litt sikt. På 1735 m blåste det kraftig, og snøen pisket imot meg. Stavene var gode å ha for å holde balansen i de verste vindkastene. Så var toppvarden der, etter 3 timer. Besøket her oppe ble kort, og jeg returnerte langs høgda sørover. Det var mer behagelig med vinden og snøen i ryggen. Jeg tok meg god tid – ville ikke ha noen fall og skader her oppe. Plukket også med meg Blåkampen (1621m) som har ca 40m i pf. Satte meg ned i lesiden her, og spiste litt lunsj under en berghylle.

Så var det strake vegen ned mot øst – i brukbar ur, til jeg kom inn på stien ned igjen. Nå satte jeg opp tempoet skikkelig, og fulgte stien ned langs Gravskardbekken igjen. Ved bilen etter akkurat 5 timer på tur. Nå ble været atskillig bedre igjen – er det ikke typisk? (Men vinden blåste fælt hele dagen.)


Tilbake til Stor-Elvdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset