Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Aurdal
Oppland
Guttetur i pinsen
(Skrevet av mob 09.06.2006)

Tur foretatt: Juni 2006.

Etter å ha vært på Rasletind (Øystre Slidre)på ski dagen før, tok vi en fottur opp på Ørneflag. Vi kjørte ned til Begnadalen og svingte opp til Hedalen. Her gikk det en bomvei mot Vassfaret som vi fulgte til det var skiltet en vei til Storekrakhytta.

Der måtte vi hatt taubiter for å kunne kjøre gjennom kjettingen, så vi tok bena fatt opp denne veien. Etter noen hundre meter så vi en desperat tiur sto midt i veien. Men vi var ikke så interessante så han dro til skogs etterhvert.

Etter ca 1 time var vi oppe ved Storekrakhytta. Vi skulle være smarte å ta en snarvei i stedet for å følge veien opp og somlet bort litt tid i skauen. Ved hytta møtte vi en barnefamilie som hadde overnattet ved den koselige hytta.

I tillegg måtte vi verifisere at Ørneflag lå til bak til høyre for hytta på et kart ettersom Anders hadde klart å glemme kartet i bilen. Dagen før hadde han glemt skifellene på turen... Erling skiftet ut joggeskoa med fjellstøvler på hytta også.

Fra Storekrak fulgte vi DNT-ruta mot Gulsvik helt til vi så det var enkelt å følge ryggen rett til topps. Litt bratt enkelte steder, men fint å gå helt opp. Nesten uten snøpartier. På toppen var det en staselig varde og en obligatorisk bok. Strålende vær og kjempeutsikt inn mot Jotunheimen derfra.

På vei ned tok vi en velfortjent hvil i sola før vi fulgte samme vei ned. Vi brukte vel ca 4 timer tur/retur. Kunne vært smart med en sykkel mellom Storekrakhytta og bilveien. Den var noget langtekkelig.

Etterpå prøvde vi å ta Gyranfisen i Ringerike, men stengte bomveier pga av vårløsning og dårlig merking fra Vikerfjell gjorde at tiden ikke strakk til. Får nok ta den på ski ser det ut til.


Tilbake til Sør-Aurdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset