Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Grane
Nordland
ENDELIG KVIGTINDEN
(Skrevet av Harald D 14.08.2011)

Tur foretatt: August 2011.

Etter å ha sett Børgefjells dronning flere ganger og fra forskjellige vinkler, var det endelig min tur til å bestige den. - Takk til deg Inger, min kone gjennom snart 36 år, fordi du lar meg, i min alder, få ta mine soloturer.

Min barndomskamerat Almar og jeg skulle egentlig ta turen i lag, men han fikk trøbbel med ryggen og måtte bli hjemme. Vi hadde egentlig tenkt å ta en dagstur, men siden det ble en solotur bestemte jeg meg for å ta med teltet og overnatte i fjellet.

Kom innover til parkeringsplassen og var klar foravgang ved 18-tiden. Surret litt ved brua og endte ved Simskardhytta. Fortsatte oppover forbi den og skjønte etter en stund at dette bar galt avsted. Tok meg ned til hytta igjen og tok sikte på Bisseggdalen. Fant stien igjen først langt inne i dalen. Etter ca. 3,5 timer fra start var jeg ved oppstigningen til Måskardvannet hvor jeg slo leir for natten. Hadde en fortreffelig natt i teltet. Våknet opp ved halvsyvtiden skikkelig utkvilt. Etter kaffekok og frokost i soveposen gjorde jeg meg klar for toppen.

Ved halv åtte-tiden var jeg i gang. Traff på fire karer fra Namsos. Jjeg spurte ikke, men trollig medlemmer av Namdal turlag, som var ute i samme ærende som meg. De hadde teltet på ei gresslette ved sørenden av Vestre Måsskardvatn. Slo av en liten prat med dem. Den ene hadde vært der før, og forklarte ruta videre. De var også forsåvidt klare til å dra, men skulle bare pakke litt før de kunne legge i vei.

Jeg ruslet videre og fulgte anvisningen til min gode hjelper fra Namsos. Fant bekken som renner ned øst for Måsskardvannet og tok meg opp på venstre side av den, slik som han sa. Fin rute. Da jeg hadde passert den lille breen/skavlen så jeg ryggen som fører opp til toppen. Jeg gikk litt for mye til venstre og fikk dermed gå noen skritt ekstra. Ryggen oppover gikk ganske greit, men jeg fant nok ikke den mest optimale ruta i de to bratte partiene. Jeg hadde med min kones hund, Ask. Jeg fant det best å legge ham igjen ved den siste oppstigningen til toppen. Fylte ryggesekken med stein og tjora han der. Fortsatt opp mot toppen, og ca. kvart over elleve kunne jeg endelig sette min fot på toppen av Kvigtinden. Artig å kunne skue utover. Her oppe får en virkelig toppfølelsen. En ser vidt og bredt utover i alle retninger. Jeg tillot meg i midlertid ikke så veldig lang tid på toppen siden hunden var forlatt lenger ned. Gikk ned til ham og inntok litt næring før jeg igjen var på føttene. Møtte karene fra Namsos, som da var kommet nesten opp mot det siste partiet. Kvart over ett var jeg tilbake til teltet. Fikk tørket våte klær og sko i det fine været, spist, duppet litt i soveposen, og pakket før jeg ved fjorten tretti-tide bega meg i vei ned mot bilen. Langet skikkelig ut. To timer og ti minuttet senere sto jeg ved bilen og skiftet til tørt tøy.

Må forresten nevne at det var masse lemen i fjellet. Selv like under toppen så jeg et eksemplar. (Et ernæringsmessig feiltrinn, vil jeg si.) Uansett, godt å vite at dette er supert for fjellrevprosjektet.

Oppsummering: Som tur for kun å bestige toppen, hadde det vært like greit med en dagstur. Drøye elleve timer effektiv gange er ok når man er litt trent, og det er de fleste av oss som "tuller" med dette.

Tilbake til Grane
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset