Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Storknuken
502 m
Inderøy
Nord-Trøndelag
Fosen-alpetopp
(Skrevet av mob 31.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

Etter IKEA-shopping og Kjerringklomp-tur, så duret jeg videre til denne på vei nordover. Skydottene var nå borte, så denne toppen kom til syne mens jeg passerte Meltingvatnet. Ved enden av vannet skulle jeg svinge til høyre i følge beskrivelsen, men pass på å ta vei nr 2 etter Meltingvatnet. Ellers ender du opp på en liten øy i vatnet og der er ingen kommunetopp ihvertfall.

Så på forsøk nr 2 fant jeg en såkalt bomvei inn til Kilen som det sto på et skilt ved veien. Skjønt bommen sto åpen og gratis var det au. Jeg kjørte helt til endes i vika etter også å ha måttet åpne et par manuelle bommer rett før parkeringen.

Der tok jeg traktorstien som gikk opp til venstre noen sikk-sakk-svinger opp mot åsen. Her kommer det faktisk en slags svak sti (som er svært sparsommelig merket med noen plastposerester gjennom den lille skogen og over myra). Du ser ikke merkingen fra traktorstien, men ta opp en svak sti ved en liten bekk. Jeg fant ikke merkingen før på turen ned igjen over myrene.

Selve toppen ses når du kommer opp på myrene. Bare å sikte seg opp mot toppen egentlig, men rund det lille vatnet på oversiden. Oppe var det stor varde og postkasse og god utsikt over hele Trondheimsfjorden. Brukte 1 time opp og en halv time ned når jeg fant merkingen/den svake stien.


Tilbake til Inderøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset