Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Midtre Gauldal
Sør-Trøndelag
Intet å se der oppe i dag
(Skrevet av mob 29.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

På flyttelasset til Nord-Norge må jeg bare slenge innom noen topper langs E6. Skjønt Forollhogna viste seg å ligge et stykke fra E6 viste det seg.

Jeg svingte av E6 ved Sokndal inn mot Budal og deretter bomveien lenger enn langt helt innerst i Synnerdalen. Ved enden på veien ligger en parkeringsplass ved idylliske setrer. Tusler du så over broa står det Forollhogna. Så det er i prinsippet bare å følge en god sti rake veien til topps. Bare pass på å følge skiltene til Forollhogna - ett av skiltene lå på bakken nå, men viste rett vei - om ikke rett antall kilometre.

Skyene lå godt nedpå Forollhogna når jeg startet gjennom seterlandskapet, men skulle bli bedre utpå ettermiddagen så jeg somlet lenge før jeg startet på turen. Men bare jug selvfølgelig for det endte med at skyene ble bare våtere og våtere innen jeg kom ned igjen.

Stien var fin den selv om jeg nesten endte opp med diverse gjørmebrytinger med meg selv i starten og slutten av turen. Den ku-banden jeg møtte på rett ved start hadde laget skikkelig skligjørme av stien. Heldigvis hadde de ingen okser med denne gangen, så kom meg greit forbi dem. Har fått lettere kvegskrekk etter okseløpet på Smøla i fjor.

Bortsett fra setrene i starten så jeg ikke bæra egentlig. Men senset at dette var et sabla fint område og kan skjønne hvorfor de har gjort nasjonalpark av den. Tåkedusk hele veien, men varden var stor og boka ble skrevet i så var da på rett topp. Turen gikk unna på i underkant av 3 timer. Fin tur til tross for været og telte jo dobbelt au.

Da er det bare å dure videre nordover.


Tilbake til Midtre Gauldal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset