Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Trongedalsfjell
929 m
Åmli
Aust-Agder
Basecamp Grønntjørnsbu
(Skrevet av mob 13.06.2011)

Tur foretatt: Juni 2011.

Etter å ha vært på 6 timers tur til Førheinutane før på dagen - unnet Øyvind og jeg meg en bedre sik-middag på Gjestgiveriet i Treungen og kjørt en time sør-vestover forbi Åmli og opp Tovedal. Der fant vi et skilt til T-rute opp til Grønntjørnsbu. Klokka ble 21.30 før vi fikk labbet avgårde.

Stien var god den, men bratt gitt, så Øyvind var ikke topp motivert for en ny 3-timer måtte han innrømme. Men fikk overtalt han til å fortsett hele veien opp. Ble jo nesten romantisk der i måneskinnet. Unødvendig å tenne hodelyktene selv om vi var på hytta på 670m først 00.30 på natta. Dessto mere fornøyde var vi der vi dro opp en hermetikk-boks ananas.

Morgenen etter unnet vi oss å sove lenge og tok en sen frokost ute i sola, mens vi grublet på oppstigningen til fjellet rett bak oss. Vi mente at det måtte bli en kort og enkel tur, så droppa matpakka og labba i vei. Det vi hadde glemt var at vi var i Agder - big mistake. Så vi nærmest kløv opp til høyden på 880m. Deretter var det like knotete videre over og rundt myrer, vann, bratte daler og heng. Landskapet forsåvidt sabla fint - men akk så slitsomt.

Vel oppe ble vi belønnet med Norges best markerte kommunetopp. Du verden for et durabelig skilt! De liker kommunetoppen sin gitt!

På toppen var det merket en blå løype 1 som så ut til å gå rett vei ned. Fulgte den et stykke inntil vi fant ut at den gikk i feil retning. Så da snudde vi og skar ned sammen med en bekk nedover til stien mellom Grønntjørnsbu og Vindilhytta. Kom greit ned her uten skumle stup. Fin natur her også.

6 timer etter avmarsj fra Grønntjørnbu sto vi endelig råsultne tilbake på hyttetrammen. Da unnet vi oss en mega 3-retter fra den selvbetjente menyen på hytta. Kjempehytte og vi var fortsatt de eneste på hytta, så vi ble likegodt en natt til. Den neste kommunetoppen får bare vente. Lov å nyte livet en kveld også.


Tilbake til Åmli


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset