Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Måsøy
Finnmark
Lett skitur på bløtt vårføre
(Skrevet av Anneli 16.05.2011)

Tur foretatt: Mai 2011. Andre på toppen: mob

Anneli tok denne toppen for andre gang, for å guide mob på ny topp før flyet gikk tilbake til Oslo etter en fin langhelg i Finnmark.

Vi kjørte opp fra Smørfjord og parkerte litt etter Tverruselvdalen og før Fossebrua ved et hus. Med all snøen i området gikk det ingen veier eller stier. Men 100 meter fra hovedveien var det snø uansett, så bare å spenne på seg skia og våte skisko etter den ufrivillige elvebadingen dagen før. Det var sabla blaut og tung snø den første kilometeren gjennom bjørkeskogen, men rett vest for Oarjecohkka var det heldigvis noen fine scooterspor. Vi tok sjansen på å følge de og jaggu førte de nesten rakt til topps i en jevn og behagelig stigning.

Været var ikke fullt så upåklagelig som dagene før. 8-9 varmegrader og klar sikt, men litt sur motvind opp. Vid utsikt oppe på toppen, men ikke så spennende terreng som dagene før.

Ned igjen derimot var medvinden just perfect og var bare en nytelse å stå hele veien ned. Dvs helt til bjørkeskogen da mob plutselig nok en gang sto midt i en bekk med iskaldt vann fossende rundt seg når han tråkka gjennom med skia på! Ble nok litt vel stor og god middag på Thon-hotellet i Alta dagen i forveien.

Vi satte ny rekord på denne toppen. 3,5 time opp og ned på nærmere 20 kilometer tur/retur.


Tilbake til Måsøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset