Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Stuoraháldi
1149 m
Alta
Finnmark
Kremtopp på ski fra Kåfjorden
(Skrevet av mob 15.05.2011)

Tur foretatt: Mai 2011. Andre på toppen: Anneli

Ettersom Anneli fikk en fet fartsbot dagen før på vei hjem fra Kautokeino, ble kjøringa overlatt til meg. Vi kjørte et kvarter fra Alta og parkerte et par hundre meter etter Kåfjord kirke. Vi var i utgangspunktet skeptisk til om dette var en skitopp ettersom ingen har registrert det før, men bestemte oss for å prøve på Store Haldi allikevel.

Store Haldi er vel 200 meter høyere enn det lokalbefolkningen tror er høyest; Stuorahaldi. Stuorahaldi er et crazy "ørnerede" med et gammelt bygg for solobservatorie. Sommerstien går dit og vi fulgte den oppover også på ski. De første par hundre høydemetrene bar vi skia på ryggen, men etterhvert ble det ski og feller oppover. Sola steika så vi fikk begge ildrøde legger etter en hel dag i sola. Oppover mot Stuorahaldi måtte vi av med skia et par steder, men ellers var det ypperlige skiforhold - og for et eldorado! Det var omtrent som å gå i Jotunheimen på en perfekt vårtur, men samtidig ha utsikt til fjorden.

Vi ga pokkern i å gå opp på Stuorahaldi og fulgte bare dalen videre sør-øst for toppen et par hundre meter nedenfor toppen. Nedenfor Stuorahaldi holdt vi ikke ut varmen lenger og måtte bare legge oss ned og nyte solen litt. Anneli kjørte et lite strippeshow med ullmamelukk i lunsjen også. Kjekt å ha med damer på tur egentlig.

Vi tok en litt annen vei enn de andre som har gått sommerstid opp. Vi tok litt til venstre for høyden på 1010m og tråkka dermed opp på ryggen på sørsiden av Store Haldi. Vi sparte noen høydemetre på å slippe å gå ned til vannene bak Stuorahaldi fant vi ut. Gikk greit med skia hele veien til topps. Formidabel utsikt mot fjella i Troms, hele vidda og vakre Øksfjordjøkulen. Vi var sabla fornøyd med at vi tok turen til tross for skepsisen i forkant.

Vi skle ned enkelt og greit uten fete randonee- eller telemarkski. Fint slushføre hele veien inntil vi tryna et par ganger når vi tråkka gjennom i bjørkeskauen.

Vi koste oss i 9 timer på turen! Kremtopp de luxe. Vi fikk høre at det regna bøtter og spann på østlandet - så synd...


Tilbake til Alta


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset