Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Øygarden
Hordaland
Sotra rundt
(Skrevet av mob 07.05.2006)

Tur foretatt: Mai 2006.

Erling og jeg hadde planlagt helgen i Bergen godt. Strålende sol, leid en Renault Modus og skaffet til veie 3 lokale sherpaer (Bjørnar, Jon og Terje) til å ta oss rundt på øyene utenfor Bergen.

Til tross for Iggy Pop's brøl susende i øret fra dagen før og et par øl for mye sto vi alle på Sartor senter kl. 10.30. Vi dro av gårde i to biler rett sørover mot Sunds topp først. Den var lett å se når vi kom mot Stranda skole. Det var varmt så shorts var obligatorisk. Sti rett fra skolen hele veien til topps viste det seg. Vi ble lurt en gang av et skilt som viste til Veten til venstre, men ombestemte oss og fulgte den opprinnelige stien hele veien.

Rett før toppen sto det en flymotor og et minnesmerke for 15 nordmenn som omkom i flystyrt her i 1948. På toppen sto det en svær militærmast, en stor varde og en obligatorisk bok for å registrere seg i. Vi nøt den formidable utsikten og gikk ned samme vei.

Deretter satte vi oss i bilen og kjørte til Remaen på Skogsvåg. Koste oss der med berlinerboller, bananer og annet snacksy lunsjfor vi fant. Så kjørte vi mot Liatårnet - Sotras stolthet i Fjell kommune. Vi bestemte oss for å bestige fjellet fra den bratteste siden - vestfra. Vi parkerte ved en bomvei i Bjørkedalen og gikk inn veien til et av forsvarets skytefelt.

Der sto det et tydelig skilt til en sti som førte rett opp dette tilsynelatende formidable fjellet 300 meter over oss. Alle damene vi møtte mente det tok bare en halvtime opp, så vi labbet optimistisk i vei. Dvs. Terje og Bjørnar trakk seg et stykke opp pga hanglende helse etter fugleinfluensa/lungebetennelse og oppskjært kne.

Vi andre 3 pustet imidlertid i vei videre opp i varmen opp fjellsida. God sti helt til topps. Toppen ligger noen hundre meter unna veien med masten. Så vil tro det er en fin sykkeltur opp dit også. Vi nøt utsikten og så bl.a. alle skogbrannene som herjet Sotra denne dagen et stykke unna. Ned samme vei.

Så lempet vi av Bjørnar hjem til familien og kjørte videre helt til Blomvåg. Rett før avkjøringen til Blomvåg så vi dette "Fjellet" 74 m.o.h. på høyre side. Vi parkerte ved en båt som var til oppussing på land. Så prøvde vi å gå rett på til dels gjennom en hage. Men der satt det en "striks" kar og koste seg med grillen og kona si og sa at vi måtte gå helt rundt ved Telehytten og følge stien rundt.

Vi så da for oss en uventet kronglete vei opp disse 74 metrene og tuslet slukøret tilbake. Vi fant imidlertid telehytten bare et par hundre meter sørover på hovedveien og valgte å forsere utenom en annen hage. Fulgte "eggen" via en svak sti opp til masten på toppen. Der var det et fint toppunkt og må jeg si en formidable utsikt over hele Sotra og Øygarden, Askøy og videre til Meland osv. Denne utsikten hadde jammen fortjent noen høydemetre til. Absolutt verdt den lille omveien var vi enige om alle 4.

Ned samme vei uten å bli skutt av noen strikse hageeiere.

Askøy neste.


Tilbake til Øygarden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset