Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rindal
Møre og Romsdal
Rundtur på ski i Trollheimen
(Skrevet av Sea 17.04.2011)

Tur foretatt: April 2011.

13-14.04.2011

SNOTA
Praktfull værmelding og kjørte til Gråsjøen (bomvei 50 kr).
Startet herfra på ettermiddagen og gikk mot Snota med sola rett i feisen. Gråsjøen var nesten tom, så islagene lå langt nedover kanten. Litt hard snø og delvis lite snø opp i bratta, men gikk greit med langfeller. Fulgte vel omtrent sommerruta opp til toppen. Sol og blå himmel på toppen kl 19:00 og eventyrlig utsikt!
Deretter ned til Trollheimshytta på noe råtten snø de siste bakkene før hytta, samt åpne elver. Fant gangbrua og ankom hytta i det månen begynte å lyse opp. Her var vertsfolket igang med å forberede påska (hytta åpnet først 15.4). Mao. det ble selvbetjeningshytta, sammen med noen briter og en gjeng fra Trondheim.

TROLLHETTA
Neste dag og like fint vær. Vertsfolket tok pause i sola, mens jeg tok retning mot nye gangbruer og opp mot Trollhetta. Bratt og lite snø, samt noe glassert snø, så fra ca 1200 hm måtte stegjern på og ski på sekk. Fulgte vel her også omtrent sommerruta.
Like fin utsikt fra Trollhetta. Deretter på ski ned og opp til Nordre. Var noen på Østre som gikk t/r fra Jøldalshytta. Var utpå kanten mot Østre, men her henger det en skavel, så litt tøft her på vinterstid. Uansett måtte jeg tilbake til bilen og satstet på å finne en grei rute nordover fra Nordre. Her var det tendenser til is under snøen, så det ble stegjern og ski på sekk her også, ned bratta. Deretter var det bare å seile på ski videre nedover, rundet vest for Kvernabekkvatnet og ned mot Gråsjøen. Etterhvert som jeg kom lavere, ble snøen noe våtere og langs vannkanten ble det sugende og litt tungt tilbake til bilen.

En flott rundtur på ski i Trollheimen, med masse ryper!
Totalt ble det 51 km og 2833 hm på disse to dagene.


Tilbake til Rindal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset