Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kristiansand
Vest-Agder
Kristiandsand: Is,snø og opp berget må ein blø.
(Skrevet av Anders 10.02.2011)

Tur foretatt: Februar 2011.

09.02.2011
Fekk med eit par lokale blad som guider til Mosby og vidare opp til Espestøl. Her traff vi ein fin fyr som lot oss parkere på plassen deira. Lukkeleg nok hadde dei grapsa isen opp der eit par dagar føre som gjorde det mogleg å komme seg opp med bil og så til fots.
Vi starta innover forbi eit vedbruk , nokre utedo og gjekk litt for langt når målet var å komme til den raude hytta ved austenden av vatnet (vi såg ingen sti i snøen). Vi runda rundt og attende til hytta, over demninga og opp den råtne stegen. Den er intet å uroe seg for då det berre er å klatre rundt med litt sju-milssteg og balansert presisjon.
Vår utfordring var is på berget og mørket som sakte kom snikandes inn frå alle kantar. Oppe på sjølve Vehus-platået vart vi ståande og sjå sørover mot Kristiandsand og til fyret på Oksøy(i følgje dei lokale blada). Vidare opp til varden på høgste punkt bar det litt nordvest. Her var det rimeleg vegetert og lita utsikt. Fekk eit par difuse skot med kameraet og var nede att på 45 min t/r, 15 min ekstra på bonusrunden og isberg.
-
Lett og ledig tur, men med litt frekk bergklyving frå den raude hytta til toppvarden. NB! Ingen skitopp.


Tilbake til Kristiansand


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset