Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Skaun
Sør-Trøndelag
Midt mellom kalkun og ribba!
(Skrevet av mob 25.12.2010)

Tur foretatt: Desember 2010.

I stedet for å nyte varmen og en lang julefrokost hos svigers i Trondheim, sto jeg opp i otta og startet opp bilen i en haug med kuldegrader i mørket. You have to be a fool to remain sane...

Så dura sørover langs Trondheimsfjorden til Orkanger og oppover mot Orkdal der Nils Arne Eggen sikkert lå og nøt julefreden med minus 27 på utsida. Ble litt småbekymra når gradestokken på bilen viste minus 27, men vel oppe på Solsjøbygda var det jo rene vårstemningen med minus 20 grader bare. Jeg kjørte på fin-fint vinterføre gjennom bygda til veiens ende. Der sto det Fellesbeitet på et skilt og oppkjørte skiløyper i ulike retninger.

Sto skilt mot Elgsjøhøgda, så det var bare å følge skiltingen og løypa til den lille høgda. Jeg fulgte skiløypa rake veien til topps. Tydeligvis en populær tur hit ettersom jeg så minst 4 postkasser man kunne registrere seg i. Brukte vel drøye halvtimen opp i fint desemberlys.

På toppen fortsatte jeg løypa videre og la inn en liten ekstrasløyfe om Svarttjønn på veien tilbake til Fellesbeitet P. Så ble det neste 1 mil å gå på strøkne løyper. Mange løyper som fører hit tydeligvis, så det er bare å velge og vrake blant startsteder. Men lettere tur finner man knapt vinterstid tror jeg. Kunne skøytet hele veien om man så ønsket.

Da er det bare å vente på ribba da!


Tilbake til Skaun
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset