Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lund
Rogaland
Dobbeltur ved Sirdalsvatnet
(Skrevet av Ole Johnny 26.09.2010)

Tur foretatt: September 2010.

LINDTJØRNNKNUTEN
Som siste rapport kjørte vi helt frem til den nye parkeringsplassen. Været var fantastisk, sol og 10 grader med 0-3 sekundmeter vind.Forsøkte å følge beskrivelsene fra andre på denne turen, men "stien" var ikke alltid lett å finne. -Bortsett fra det fant vi lett frem til Storetjørn og opp søkket mot nord. Rundet toppen i enden av søkket, og tok nærmest direkte rute opp mot den vestre toppen. -Fikk med oss den østre toppen på vei ned igjen.
Flott tur, men savnet merket sti, eller i det minste bedre opptråkket sti.

TOMLONGSHEIA
Når vi først var i traktene satte vi kursen for Tomlongsheia. -Ikke den beste traktorveien oppover, men med 4-hjulstrekk og litt ekstra bakkeklaring tråklet vi oss oppover mot Ytre Jendal.
Krysset 2 broer oppover, men valgte å parkere like ved den 3. og siste like ved Jendal. -Anbefaler grove dekk og rikelig med bakkeklaring på bilen for å passere broene. Traktorveien går mer og mer over til ATV spor oppover, men er bred nok frem til siste bro.
Vi fulgte ATV sporet over heia, ved Jendal og rett opp bakken på sørsiden av bekken. 100 kjappe høydemetre, men litt ute av kurs fra stien. Rundet toppen (Grønhei) og fant tilbake til bekken og stien like før den runder inn dalen mot nord (Støldal).
Fulgte dalen til endes, og rundet opp mot de første toppene i sørvest. -Gikk derfra fra topp til topp mot nord og øst, vør vi også kunne bekrefte at toppen i nordøst var høyest.
Vanskelig å finne sti opp Støldal og frem til toppene, så det ble mye tung tråkking på veien.
Det fristet lite å ta samme vei ned igjen, så vi valgte den direkte ruten mot Ytre Jendal. Fant elva sør for Moldtjødnbergan, og fulgte den halvveis nedover før vi ved skogsgrensen fulgte terrenget sør for elva. Kom ned til Jendal igjen fra nord.


Tilbake til Lund
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset