Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tokke
Telemark
Nesten slektstreff...
(Skrevet av erling 06.09.2010)

Tur foretatt: September 2010. Andre på toppen: Langeland

Siden hele morsslekta er fra Tokke på Arilds tid, så var det ikke mer enn rimelig at denne fantastiske septemberhelga ble brukt til en tur på Kvannefjell med deler av familien. Utstyrt med kart fra Norgesglasset og lånt støl i Byrtedalen ankom vi lørdag kvelden etter en tur innom Ravnejuv.
Stølen var trivelig og vi hadde selskap av en million sauer, som var i ferd med å bli samla inn for sikre fårikålen min utover vinteren. Men hvorfor i h...... er alle gamle senger så himla korte???
Vi gikk fra stølen kl 0800 på søndag og starta der T-løypa begynner opp Hommeskaret. Det går fin bilvei enda 3 km lenger opp til de vestligste stølene, men denne var stengt, så vi fikk litt ekstra tur.
Fulgte grei T-merka sti langs elva/dalbunnen (Byrteåi) helt opp til østenden av Brekkatjørn. Derfra rett til topps en halv times tid opp et dalføre. Det er ikke luftig eller vanskelig noe sted når det er tørt, så her kan du ta med bestemor.
Selve toppen er markert med varde og et trigpunkt, som har forvitra de siste åra. Her skal det være 1537moh. 25 meter lenger nordøst ligger en annen varde oppå en knaus/kampestein. Fyren vi lånte stølen av hadde gjentatte målinger på 1541moh på denne toppen, men who cares....?
Storveies utsikt fra toppen: Setesdal, Sirdalsheiene, Hovden, Hårteigen, Hardangerjøkulen og Gaustatoppen, for å nevne noe...
Dette var den fineste dagen i Sør-Norge siden slutten av juli og det var ikke et vindpust på toppen, så her ble det soling og en liten lur.
Denne er jeg ikke redd for å anbefale som skitur på en fin seinvinterdag, gjerne fra Hovden. Men jeg likte ikke tanken på deler av Byrtedalen dersom det skulle være fare for snøskred. Det er både bratt og trangt mange steder.
Godt og vel 3 timer til topps fra enden av bilveien.


Tilbake til Tokke


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset