Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Salangen
Troms
Ferie i Nord - Merkelig dobbeltopp
(Skrevet av Sea 31.08.2010)

Tur foretatt: August 2010.

01.08.2010

Så var finværet tilbake og jeg kjørte så langt leiebilen kunne uten å "brøyte" den litt dårlige vegen innerst i Rabbåsdalen. Kjørte forbi en masse Opel-vrak og et treskilt som pekte til Hjerttind. Parkerte i en sving like før en bratt bakke.
Fulgte rødmerkinga ca 1 km og da sto det et nytt skilt som pekte til Hjerttind, men da var det også slutt på både sti og merking. Ikke at det var nødvendig heller for ruta sier seg selv. Ei rypemor flakset opp bare en meter foran meg, og en masse unger flakset rundt. Veldig fint fjellområde ovenfor tregrensa.
Gikk ikke over Hjerttindtuva, men holdt høyden opp i sadelen mellom og gikk opp mot Hjerttinden på delvis snø. Som JoSo sier, en merkelig topp dette. Skulle jo tro istiden hadde jevnet ut klippen på denne fjellhaugen, ihvertfall med den løse bergarten det er her. Uansett et fint topp-punkt med sikt til Senja, Finnsnes, Bardu og rett over til Istinden.
Returen gikk delvis i samme rute, men holdt lenger vest ned i dalføret. Rett før bilen gikk jeg på en elg, som tydligvis oppdaget meg litt seint, siden jeg hadde vinden i mot.


Tilbake til Salangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset