Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Japan
Asia
Fuji vinter-solo (24.Nov)
(Skrevet av lyngve 04.04.2010)

Tur foretatt: November 2009.

Hadde nesten glemt å logge denne toppen på WWV, men her kommer en kortfattet rapport::

Jeg tok en avstikker fra Bangkok til Tokyo for å få med meg et par ekstra nasjonstopper. Fløy med Nippon Airlines for en relativt billig penge. På Narita Int Airport satte jeg meg på flybussen til Shinjuku stasjonen i hjertet av Tokyo, med gode forbindelser videre bl.a. til Kawaguchiko ved foten av Fuji. Så det tok ikke mer enn 3-4 timer fra jeg landet på Narita til jeg befant meg i Kawaguchiko.

Vel fremme i Kawaguchiko fant jeg et glimrende hostell (K's House) som jeg sjekket inn på. Deretter besøkte jeg et par visitor centers, begge frarådet på det sterkeste å bestige Fuji på denne tiden av året, det ene mente at det endog var ulovlig. Jeg fant etterhvert ut at ingen fjellhytter var åpne, så Fuji måtte gjøres unna på en dagstur ettersom jeg ikke hadde tatt med telt til Japan. Det var også håpløst med alpin start, ettersom bussen fra Kawaguchiko til 5th Station ikke ankommer der før kl. 10:40. Man kan gjerne ta en taxi, men 10.000 yen er altfor dyrt når man ikke har noen å dele kostnaden med, og man kommer heller ikke så mye tidligere opp ettersom vei-bommen nede i Kawaguchiko ikke åpner før kl 09 på denne tiden av året. Så det ble buss (600 yen om jeg ikke husker feil).

Jeg brukte 3.5 timer fra 5th Station til kraterkanten, tidvis i dyp snø, og derfra 30 minutter til hovedtoppen på andre siden av krateret. Jeg var eneste på toppen denne dagen, en amerikaner som startet før meg, måtte snu på kraterkanten etter at jeg hadde hjulpet han opp siste kneika på blåis (han hadde verken stegjern eller isøks, dessuten var han ikke vinter-kledd, slik at det ville blitt hasardiøst for ham å fortsette rundt krateret). Så stegjern, isøks og varme vinterklær er mao et must på vinterstid.

Snøforholdene medførte at nedstigningen tok sin tid også, så jeg ankom 5th station i stummende mørke. Men jeg hadde på forhånd kalkulert med å mørkne ute, så jeg hadde selvsagt medbrakt en hodelykt. Siste bussen var gått for lenge siden, men stor flaks sørget for at jeg slapp å gå de 32 kilometerene fra 5th station tilbake til Kawaguchiko, da jeg fikk haik med den absolutt siste bilen som stod på parkeringsplassen (en souvenirshop eier ved 5th Station). Uten denne flaksen hadde jeg enten måttet brette ut soveposen og tilbrakt en iskald natt under åpen himmel ved 5th station, eller begynt å gå ned igjen, men dette ville nok ha tatt 5 timer eller mer. Å ringe etter en taxi var som tidligere nevnt helt uaktelt p.g.a ville priser i Japan.

Alle mine bilder fra Fuji og Kawaguchiko finnes her:
http://picasaweb.google.com/lyngve/0411MountFuji


Tilbake til Japan
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset