Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tanzania
Afrika
Drømmen oppfylt!
(Skrevet av Toten 22.11.2009)

Tur foretatt: Januar 2008.

På tide og oppfylle en gammel drøm. Tror det hele startet du jeg fikk en sønn i 1992. En natt han ikke ville sove ble vi sittende foran tv`n der det gikk et eller annet om Kilimanjaro. Dit skal vi når du blir 16 år var tanken. I 2008 var tiden inne, men 16 åringen hadde ikke lyst på noen Afrika tur. Så måtte turen tas uten han. Hadde allerede i et år sett på reisearrangører og vært på info møter om turer ditt. Da dukket en liten annonse opp fra Gamme Reise og Event som skulle ha et info møte. Derfra og fram til jeg sto på toppen 24.1.08 gikk alt på skinner ( nesten).
Kunne skrevet side opp og side ned om dagene før og etter toppnatten, men se heller bloggen på http://gamme.no/blogg/default.asp?fkBloggId=75.
Hadde hele turen vært i kjempeform og ikke hatt noen problemer med høyden i motsetning til mange andre. Var derfor veldig klar for og komme opp. Et tid etter vi hadde begynt toppstøtet fikk første mann problemer og hele følge stoppet opp. Fire stykker av oss følte oss så bra samtidig som vi frøs så vi gikk i forveien sammen med en guide. Dessverre for mitt eget vedkommende gikk den gode formen raskt over. Et stykke før Stella Point fikk jeg store problemer med å gå rett. Fra Stella Point og den siste biten opp husker jeg veldig lite og selve toppen er vel kun korte glimt samt det jeg har av bilder. Formen kom heldigvis raskt tilbake på tur ned. Har i ettertid skyldt på ryggsekken som klemte på nakke og skulder, men har ikke funnet noen god forklaring på problemene jeg hadde. Har siden vært på Elbrus uten noen slike symptomer i det hele tatt.
En utrolige lærerik tur på alle måter og kanskje mest på vilje til og gjøre noe opp mot sunn fornuft.
Det beste ved en slik ekspedisjon er ikke selve toppen, men alle opplevelsene før og etter.
Vil anbefale Kilimajoro og vår reiseleder på det varmeste.


Tilbake til Tanzania
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset