Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Finland
Europa
Bråbestemt tur til Finland.
(Skrevet av snilen 22.08.2012)

Tur foretatt: August 2012. Andre på toppen: Anneli

Etter en kjapp beslutning 2 dager i forveien ble det en brått bestemt tur til Finland, mens jeg var i Stockholm for å bestige Stockholm lens høyeste punkt.

Frem til starten – en reise med forviklinger.
Søndagen startet med buss for tog på Vestfoldbanen, med en buss-sjåfør som ikke kunne veien innom Drammen, og påfølgende videre forbindelse til OSL som hadde gått, så det ble en minibuss videre til flyplassen. Der ventet Anneli som hadde vært på fest med Norwegian-sjefen til langt på natt, men stilte frisk og opplagt til tur med SAS til Tromsø. I sikkerhetskontrollen på Gardermoen forsvant smør og nugatti, så på resten av turen ble det bare brød og vann. Vi ble sittende i flyet en drøy time mens en tekniker i cockpit skrudde og skrudde, og til slutt fikk vi beskjed om å bytte fly. Vi begynte å rusle ut av flyet da de plutselig fikk maskinen til å funke igjen og vi kom av gårde til slutt. Flyværet var upåklagelig og underveis ble det litt windowshopping av kommunetopper. Mer forsinkelser ble det, med trege bobiler på veien og den slags. Vår innleide japaner hadde en noe lav spoiler så 3 km før veien sluttet innover fjellet i Kåfjord parkerte vi og fikk litt ekstra marsj.

I småregn og delvis tåke ruslet vi innover, men det lettet betydelig utover kvelden. Noe fomling i steinrøysa før vi fant toppen av Nord-reisa kommune før vi fortsatte med stø kurs mot fortoppen der Finlands høyeste punkt ligger så vidt over toppen. Klokken hadde blitt 21:00 allerede, så det var bare å fomle seg nedover igjen i halvmørket. Solen tittet frem på toppen og gikk ned lenge før vi var tilbake ved japsen. Forsiktig kjøring ned til Birtavarre der vi ankom omtrent nærmere midnatt. Sen middag i en diger campinghytte.


Tilbake til Finland


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset