Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kambodsja
Asia
Logistisk utfordrende skogs-topp i Cambodia
(Skrevet av lyngve 13.01.2011)

Tur foretatt: Januar 2011.

Det tok en hel dag å komme seg inn til foten av fjellet med offentlig transport fra Phnom Penh til Spien Daik (via Kampong Speue), og avslutningsvis i en vill ferd bakpå en motorsykkel til den lille landsbyen Srae Kan 3. Her fikk jeg leid en lokal guide for 2 dager på fjellet (25 USD per dag).

Etter en overnatting i et homestay i Srae Kan 3, bar det videre på guiden sin motorsykkel (30 minutter) før vi parkerte den og begynte å gå i en høyde på ca 200 m.o.h. Vi nådde highcamp (1150m) allerede til lunsj etter ca 3 timer, så det ble mye dødtid her. Jeg hadde kjøpt inn hengekøye i Phnom Penh, men det ble fryktelig kaldt i highcamp uten sovepose, så jeg måtte holde bålet igang hele natten igjennom for å ikke fryse. Og det ble enda mindre søvn fra midnatt og utover, da vi hadde villsvin som lusket rundt campen (litt skummelt).

Neste morgen gikk vi til toppen på under 2 timer. Intet å se, bare trær overalt. Deretter retur til highcamp og tilbake til motorsykkelen ved innsteget av fjellet. Dessverre var bakhjulet flatt, så jeg måtte gå de 6 km tilbake til landsbyen, mens guiden kjørte sakte foran meg.

En herlig, men kald vask, ventet oss i elven. Så bar det tilbake til homestay for enda en natt. Neste morgen på motorsykkel til Spien Daik (6 USD), deretter en 3 timers haik med en liten lastebil (3 USD) til Kampong Speue, og avslutningsvis en minibus tilbake til Phnom Penh (1 USD).

Full rapport følger her:
distantpeak.blogspot.com/2011/01/phnom-aural.html


Tilbake til Kambodsja


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset